Kære medlemmer

Efter regeringens udmelding i går har Folkekirkens biskopper her til formiddag besluttet at aflyse alle gudstjenester de næste 14 dage. Jeg har talt med vores formand Inge Napora, og vi har besluttet at vi i valgmenigheden hellere må gøre det samme.

Der vil naturligvis stadig kunne foregå uopsættelige kirkelige handlinger som f. eks begravelser, tilpasset forholdene. Men det sidste håber vi selvfølgelig ikke bliver aktuelt. Man er som altid også stadig meget velkommen til at kontakte præsten. Om vores generalforsamling d. 29. marts kan gennemføres, ved vi ikke, men ender den med at blive udsat, så skal den ifølge vedtægterne første være holdt inden udgangen af april.

Jeg vil slutte med et citat, et bibelvers og en nyskrevet bøn fra tidsskriftet Nyt Babel.

Først citatet: ”Stol på Gud og hold krudtet tørt” Sådan sagde generalen Oliver Cromwell til sine soldater, da de skulle krydse en flod. Min hærprovst citerer ofte de ord for at sige, at vi i krisetider både selv skal gøre alt, hvad der står i vores magt, og lægge det som vi ikke har magt over i Gud hånd.

Hold hovedet koldt og hjertet varmt. Pas godt på jer selv og jeres kære.

Anders

Bibelvers og bøn:

Salme 34. 18-20:

Når de retfærdige skriger, hører Herren dem,
og han befrier dem fra alle deres trængsler.
Herren er nær ved dem, hvis hjerte er knust,
han frelser dem, hvis ånd er sønderbrudt.
Mange ulykker rammer den retfærdige,
dog redder Herren ham ud af dem alle.

Bøn fra Nyt Babel  (frit efter Kerry Weber)

Jesus Kristus, du vandrede omkring og ”helbredte mange, der led af forskellige sygdomme” (Mark. 1.34). På din befaling blev de syge raske. Hjælp os nu, hvor vi beder til dig i denne tid, mens vi kæmper mod udbredelsen af coronavirus. Send din helbredende Ånd til os. Giv os visdom til at handle rigtigt, og giv os styrke til at bære hvad end, der måtte komme.

Helbred dem, som er smittet med virusen. Vi beder om, at de må få den rigtige medicinske behandling, og at de må få deres styrke og helbred igen.

Fri os fra den frygt, som hindrer nationer i at arbejde sammen og naboer i at hjælpe hinanden. Og lad os aldrig blive så bange, at vi glemmer at vise omsorg for hinanden.

Fri os fra det hovmod, som får os til at tro, vi er usårlige over for en sygdom, som ingen grænser kender.

Jesus, Frelser, alle menneskers helbreder, bliv hos os med trøst og mod.

Vær med dem, som er døde af sygdommen. Bevar dem hos dig i dit Rige.

Vær med familierne til dem, der er syge eller døde. Mens de ængstes og sørger, bevar dem fra sygdom og håbløshed. Lad dem kende din fred.

Vær med de læger, sygeplejersker, forskere og andet medicinsk personale, som søger at kurere de syge, og som sætter deres eget helbred på spil for at hjælpe andre.

Velsign vores lands ledere og send din ånd over dem, så de får indsigt og vilje til at træffe de beslutninger, som er i overensstemmelse med din vilje.

Bliv hos os Jesus. Hånd din hånd over vores familie og dem, vi holder af. Giv os Helligåndens kraft, så vi trods vores utryghed og ængstelse kan kende din fred, som gør hjertet roligt midt i storm og strid.

Vær du selv vor trøst og vor fred.

Man er stadig velkommen til at kontakte præsten

Valgmenighedspræst Anders Lundbeck Rasmussen

Kerteminde-Dalby Valgmenighed